Entry: Tragedi MH370 ~ Malaysian Airlines Sunday, March 09, 2014Assalamualaikum,

Terkejut dan sedih, tu jer yang dapat saya katakan, hanya doa yang dapat saya panjatkan. Semoga misi mencari dipermudahkan, jika ada mangsa yang terselamat, lindungilah mereka, jika terkorban, semoga syurga tempat mereka (bagi yang muslim).

Bersabarlah ibu dan ayah, bertabahlah kakak dan abang, pakcik, makcik dan saudara-mara sekalian. Berdoalah tanpa putus untuk keselamatan mereka. Pertama kali dalam sejarah Malaysia. Allahuakhbar.... mengucap panjang saya, masa first time dengar berita tersebut. Macam tak percaya boleh terjadi dekat Malaysia. Terlalu banyak harapan di dalam hati supaya semuanya selamat.

Malam tadi berborak dengan mak mertua, teringat diorang tragedi kapal terbang terhempas dekat Tanjung Kupang yang meragut nyawa ramai pegawai atasan kerajaan, rakyat malaysia dan juga adik kepada makcik ipar saya. Tapi terhempasnya kapal tersebut di Tanjung Kupang adalah disebabkan kapal di hijack. Oleh siapa? saya tak tahu. Saya tak korek sampai habis. Mungkin orang-orang tua kita masih ingat lagi kejadian tersebut. Boleh baca selanjutnya di

http://www.hmetro.com.my/articles/2014030903362420140309033624/MA/Article

Dah masuk hari ke berapa, tiada langsung tanda-tanda, lokasi kejadian pun belum lagi dijumpai...

p/s : Pray for MH370 pleaseeee...

 

   0 comments

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments