Entry: ~ Firzan 7 month old ~ Tuesday, October 22, 2013



Assalamualaikum...

Alhamdulillah... adik firzan dah pun 7 bulan 19 hb aritu.. syukur yang amat.. lambat sikit update pasal adik firzan. So far, perkembangan adik firzan as of 7 mo ni, dia dah pun pandai berdiri... sokmola nak berdiri, tapi masih lagi tak pandai turun dgn sendirinya.. sokmola menjerit minta tolong sbb dah penat berdiri kan... masih lagi praktis.. so far dah ada kemajuan sikit...before tu asikla terlentang ke belakang sbb ingat boleh turun macam lepas tangan mcm tu aje. Berderau darah mummy kalau tetiba bunyi berdentum pastu adik menjerit... kalau dekat carpet mmg mummy biarkan aje. Biar awak diam sendiri, gembeng awak ni tau,tapi ni dekat jubin... berdentum bunyi dia.. hish.. bahaya adik ni...

Lagi satu perkembangan dia, dia dah pandai menyembur2 dengan mulut. Suka main dengan mulut dia tu.. dah banyak bunyi2 yang keluar dari mulut firzan... membebel sesorang pun dah pandai.. dah pandai kejar mummy kehulu kehilir.. mummy ke dapur awak pon merangkak ke dapur, mummy ke toilet, awak pon ke toilet... hishhh.... awak dah pun pandai berpaut pada kaki mummy minta simpati... lagi pulak dia dah pandai menarik2 alas meja mummy... adoiii... hopefully time adik takdela pasu mummy yang pecah yer... jenuh mummy kene beli pasu baru karang... lagiiiii... dah pandai teroka tempat baru... kalau dulu abg firas suka mengemas buku, main mangkuk dan senduk mummy bawah meja dapur(tempat feveret firas).... adik ni pulak macam mana yer??? kita tungguuuuuuuu.... huhuhuhuh

Adik pun dah pandai duduk sendiri tanpa sokongan tangan... kan perkembangan adik ni terbalik... huhuhu.. baby lain duduk dulu baru merangkak, yang ko ni merangkak dulu baru duduk... haihhhh.. semua benda pun dah start masuk dalam mulut... jangan makan benda pelik2 sudah... mcm abg firas dulu pernah termakan taik cicak... tu yang gelap semacam tu kottt... muahahhahaha... sian abg.... hehehe

Yang bestnyer, malam2 suka bangun main kan... pukul 1 bangun, pukul 3 belum tentu awak nak tidur... nak main2... bak daddy kata "rabak mata mummy dgn daddy kalau mcm ni" hehehehe... adik suka kannnn...




skill2 berdiri...

p/s : Orang kata anak2 belajar dari ibubapa dan ibubapa juga belajar dari anak-anak. Memang betulla, sbb adik ni banyak mengajar mummy erti kesabaran... :) ...


   0 comments

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments