Entry: ~Firzan 6 month old ~ Thursday, September 19, 2013



Assalamualaikum....

Alhamdulillah, hari ni genaplah Muhammad Firzan Shah 6 month old. Petang ni nak start bagi dia solid food. Mommy try bg nestum dulu ye dik...

Pagi tadi ....

Daddy : mommy.... nape adik ni cepat sangat merangkak?

Mommy : ntah....

Mommy tak tahu apa maksud daddy sebenarnya. Sama ada daddy maksudkan perkembangan adik cepat atau pun adik dah laju adik merangkak...

Tapi memang nampak adik ni cepat sikit perkembangannya. Nak kata mommy makan berkhasiat sangat takla juga... mommy bantai semua makanan. Paling best kekadang mkn maggi.... fuuuuhhhhhssss sedap betol...

Cuma, satu yang saya amalkan, setiap hari segelas air susu, coklat atau strawberry. Kalau susu abis, daddy pun dah tahu, x yah cakap, terus beli je... satu lagi yang memang saya suka, minum air kurma. Memang menjadi air harian.

Satu lagi achievement firzan, tangan dah start nak memegang, nak memanjat. Dah pandai pegang rail baby cot. Sometime buat aksi duduk sambil tangan memegang furniture, satu tangan lagi dok main2... yang bestnyer, kalau dia stuck dia punye menangis aiiiyyoooooo... mcm terjatuh dari tempat yg tinggi... firzan2.....



p/s : Mommy takut mommy rinduuuuu bau baby kalau adik cepat sangat membesar. But at the same time, mommy bersyukur, perkembangan adik sangat baik... alhamdulillah..

   0 comments

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments