Entry: Maternity sandal Friday, January 11, 2013



Bila time pregnant je semua orang cakap pasal maternity wear la... nursing wear la... tapi jarang orang sebut pasal maternity sandal/shoes kan... ada ke maternity sandalni?? actually takde sandal khusus pun untuk maternity sandalni, yeke?? ke saya yang tak tahu??erm... tapi Oleh sebab semasa pregnant saya bekerja, so saya memerlukan sandal yang sangat selesa untuk saya pakai ke sana ke mari. Boleh je nak pakai heel time2 pregnant kan.. cuba tengok actress hollywood.. mana ada pakai flat shoes time pregnant... semuanya high heel tak kurang 2 inch. Nampak vogue gitu... tapi oleh kerana saya sangat tak selesa dan rasa sakit2 kat betis, maka terpaksalah saya cari sandal yang flat sahaja. Senang ke sana ke mari. Lagi pun takkan nak pakai selipar jepun kan..(walaupun memang saya pakai selipar jepun jer pun..)Tapi time g meeting tidoklah saya pakai selipar. Terpaksalah saya pakai heel. Itupun yang pakai sekejap je time meeting pun boleh sakit bawah perut dan betis.. haih...

 

Okey enough pasal sakit2 tu semua. Dah melalut dah... Sebenarnya nak cerita pasal maternity shoes je. Okey, masa saya pregnant kan firas, saya beli sandal comfit keluaran bata. Sangat affordable, time tu harga saya beli baru RM40++ dan wujud lagi kasut tu sampai sekarang cuma rupa parasnya tidaklah secantik dulu. Tapi still boleh digunapakai untuk basahan harian.. so okeylah kan... This time pregnant pula, saya beli scholl.. sebab scholl kat nilai ni tengah ada promotion daripada rm138 jadi rm90. Saya pilih scholl sebab sandal tu leather dan hopefully boleh di gunapakai sampai bila2... hahaha kedekut kan saya... bukan kedekut tapi saya bukan shoescholic(betul ke ayat tu?? nasiblah..) Saya tak tahu brand lain yang ada design untuk orang pregnant selesa pakai, cuma comfit BATA dan scholl je setakat ni yang saya jumpa design yang sesuai di pakai untuk orang pregnant. Maybe kat luar sana ada lagi berlambak sandal maternity kan.. cuma saya je yang tak tahu... almaklumlah bukan shopaholic kan... mana lah nak tahu semua tu... haih..(eh.. not a shopaholic is a good thing.. tak baik mengeluh... hahahha)

Inilah rupanya maternity sandal saya.

p/s : Beli sandal setahun sekali je time raya... huhuhuh.. tu pun raya lepas tak beli sebab dapat present dari collegue..thank you...

 

   0 comments

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments