Entry: Happy 2nd Birthday Muhammad Firas Shah.. Sunday, December 30, 2012



11.12.2012 haritu genaplah anak bujang saya berumur 2 tahun. Happy birthday Muhammad Firas Shah.. Alhamdulillah, makin besar, makin bijak budak ni... tapi... tapi... tapi makin notty gak... Seperti tahun lepas, tak celebrate apa2.. cuma celebrate dengan famili sahaja. This year kita sambut dengan famili belah daddy lak. Alhamdulillah atuk sangat bermurah hati nak belanja kita makan ramai2 kat bagan lalang, sempena menyambut anniversary atuk & nenek + anniversary mummy & daddy dan juga birthday firas... Sempena itu juga, famili daddy membelanja kita pergi ke waterworld i-city. Thank you atuk nenek... As for mummy and daddy lak, bawak firas jalan2 kat sunway pyramid naik merry go around dan main permainan yang lain.Okay saya tak tahu nama permainan kat situ, sebab saya naik satu jer pastu kepala terus dah mengong berpusing2.

Antara skil2 dia sepanjang tahun...

1 tahun 4 bulan ~ Ada gaya professor tak??

1 tahun 7 bulan (masih lagi dengan jari 1 malaysia).Pantang nampak tangga.

1 tahun 7 bulan(skill menulis sambil meniarap tak tahan tol la budak ni) ni belum lagi skill menaip komputer sambil meniarap.. haish...

1 tahun 10 bulan. Skill memanjat kerusi nak amik barang.

Sapela ni yang ajar panjat kerusi kan daddy????

Cepat ngikut budak ni.. bahaya..

2 tahun. Tetiba je nak selimutkan teddy bear. Eh... yang ni tak tahu sape ajar...

Wajib kek angry bird okehhh...

Kat bagan lalang. Siap simpan kek seminggu nak celebrate dgn atuk nenek kan..

 waterworld i-city dengan daddy. gambar mummy langsung takde. sebab jadi tukang amik gambar. orang tak mandi wajib jadi tukang jaga barang dan tukang amik gambar ok..

 

Our gift for him.. tablet cap ayam(RM200++ jer..murah kan..) dan juga jalan2 kat sunway.. jadilah..

nak beli tab mahal2 menangis air mata darah mummy kalau dia campak tab tu. huhuhu. As for the tab, the reason bg dia tab ni just to make sure dia behave at restaurant or in car. Sebabnya firas ni dalam car even dah ikat kuat dekat car seat pun, masih pandai melepaskan diri. Oleh kerana mummy dah sarat preggy skrg ni, wajibla bg dia leka duk kat car seat tu sambil nonton ipin upin atau nursery rhymes. Jenuhlah mummy nk kena download cerita terbaru ipin kan... Dekat kedai makan pun sama gak tak boleh duduk diam.. nak jalan je keje dia. Seb baik g shopping dia boleh duk diam dalam troley tu..kalau tidak.. erm... kena fikir alternatif lain gak..But kat rumah tab ni mmg kena sorok 24 hour. Bapaknya nak main kena sorok2 kay. This is a must. No tab at home okay!! Sebab saya nak dia aktif cam biasa kat rumah.. .

As for his development of becoming a big brother, every night before going to sleep, he will kiss my tummy again and again and again probably saying "good nite adik.." then will wave his hand and give flaying kiss towards my tummy saying "good nite baby, abang nak sleep dah" -> well actually me who saying this everytime he did this. He also becoming more and more independent right now, as he already know where to get drinking water and will get it on his own without spill it out... fuuhhhh... and sometime wants to make his own syusyu..ayoyoyoyo.. He also becoming more obedient child and it's make me feel easier when I want to put him in bed.


p/s : Hope he will keep being an obedient and helpful kid. Insyallah...

   0 comments

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments