Entry: Beg raya... Hermes Birkin... teruja sungguh... Thursday, August 02, 2012



Tajuk tak boleh blah kan... hehehe...tak pernah saya terfikir nak membeli beg raya. Tak pernah lagi menjadi kewajipan. Cukupla sekadar baju dan sandal raya sahaja. Eh.. tetiba je terbeli beg raya macam mana?? hehehe...Tapi jom kita tengok beg apa yang sangat glamer di kalangan hollywood ni...

Kalau dekat malaysia ni glamor dengan bag dari jenema LV,channel kat hollywood pulak sangatlah glamor bag jenama hermes birkin ni... antara collector bag berjenama ni semestinya victoria beckham dan juga katie holmes. Tapi dekat google, yang banyaknya gambar victoria beckham. Harga bag ni tersangatlah mahal, untuk basic model sahaja dah US$4500. Beg hermes ni adalah 100% handmade dan nama birkin diambil dari nama seorang pelakon dan penyanyi Jane Birkin.

Barisan jenama beg hermes ni diperbuat dari pelbagai jenis kulit, antara elephane, ostric, crocodile,lizard pun ada gak... huhu... Penghasilannya terhad dan list tempahan untuk memilikinya pula memakan masa bertahun2... Bag hermes adalah beg feveret artis hollywood. Most of them ada beg hermes ni.. antaranya victoria, katie holmes, lindsay lohan, kardashian's, katie price, eva longoria, brooke shield, renee zellweger,denise richard,jessica mischibata,lady gaga, jennifer lopez,jessica simpson,ashley simpson, pamela anderson, cindy crawford,kelly ripa,Catherine zeta jones,janet jackson, hillary duff, nicole richie, julia robert,beyonce etc..etc.... siapalah yang tak ada beg hermes ni dekat hollywood ye??? kalau boleh saya nak senaraikan semua nama besar holloywood yang memiliki beg hermes ni... victoria pula, kalau google nama dia, rasanya semua kaler beg ni dia ada..adeh... pengumpul handbag yang tegar.

Design beg ni daripada yang comel lote kepada yang besar kedabak semuanya sama je design dia... yang bezanya pada material yang digunakan, warna, ketelitian dalam pembuatan dan penghasilannya yang terhad yang membuatkannya sangat exclusive.


Victoria Beckham dengan keleksi birkin nya...

p/s : I never dream of having it...tak mampu saya.. Nak beli coach pun sampai sekarang tak terbeli, sebab at the end, duit semua dump dalam saving. haish... kedekut saya neh...


   0 comments

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments