Entry: Sterilizer and bottle warmer Jingle Jungle Friday, July 01, 2011



Assalamualaikum...

yeayyy... sterilizer and bottle warmer dah pun sampai... time tengah cuti2 sakit ni la ambil peluang mengorder online, so adalah orang kat umah bila barang sampai. Tak yah nak susahkan pak guard suruh amik barang kita kan....

Anak dah besar baru nak beli sterilizer and warmer kan.... heh.... actually before this masak botol jer... so tak terfikir nak membeli... tapi oleh sebab diatas kecuaian sendiri selalu lupa tutup dapur gas.... selalu terlebih masak botol2 tuh.... sampai naik kering air. Which is sangat tak elok untuk botol2 tuh.... so kesudahannya beli gaklah sterilizer. Tapi beli combo sekali dengan bottle warmer. Bottle warmer pula request dari BS. Saja nak memudahkan kerja dia.

Sebelum beli seperti biasa men survey dulu semua website, harga dan ciri-ciri setiap warmer and sterilizer. Finally, I've made my decision. inilah rupanya sterilizer and bottle warmer yang saya beli....


Jingle Jungle brand dari Fabulous Mom Sdn Bhd.


Semasa saya survey, ciri-ciri yang saya cari pada sterilizer kebanyakkannya ada pada semua sterilizer. Tapi bottle warmer pula sebaliknya. Dan kenapa saya pilih bottle warmer jenama ini?

1. Harga yang murah -> RM139.90 dari mylittlecutebaby.com (tengah promosi neh)
2. combo sekali sterilizer dengan warmer.
3. Bottle warmer ada functionality auto off. <- ciri paling penting yg saya cari. Bagus untuk orang yg pelupa seperti saya.
4. Bottle warmer ada functionality untuk keep warm.<- bonus untuk jenama ini. Kebanyakan warmer tiada.
4. Bottle warmer juga ada functionality untuk sterilizer small part untuk bottle such as nipples, screw rings, or other smallish items.
5. Can fit all type of bottle from MAM, avent, tommee tippee....
6. 8 minute for sterilizer and 4 minute for warmer.
7.
contents will remain sterile inside the sterilizer for up to 6 hours if the lid is kept shut.


Comparison with other model
Avent warmer : price too expensive. old model doesn't have auto off function.Avent IQ got it but incredibly expensive.
Little bean warmer : doesn't have auto off function and keep warm function. 
contents remain sterile sterilizer up to 3 hours if the lid is kept shut.


Actually masa decide nak beli tu saya dah beria sangat nak beli litttle bean but alhamdulillah akhirnya jumpa juga jingle jungle ni... sebab lagi banyak functionality compared to little bean.

p/s : Semua review adalah berdasarkan kepada pemerhatian melalui website and gambar. Jika ada kesalahan harap ampun yer....

.

   

   11 comments

atun
March 20, 2013   12:31 PM PDT
 
saya ada beli utk kegunaan BS.skang bila anak dah anta nursery dah x pakai.last week nak guna utk panaskan EBM x jd sama jugak bila nak panaskan puree x panas langsung.saya tkt saya yg salah.sbb sampai lampu padan..susu x panas2 pun..saya tkt cara saye guna salah. or saya punya rosak..leh x bgtau camna cara gune dia..sbb saya on..shah_atun@yahoo.com
Lya
November 12, 2012   09:45 AM PST
 
saya dah beli dah warmer ni tp mcm x panas jer..saya tkt saya yg salah.sbb sampai lampu padan..susu x panas2 pun..saya tkt cara saye guna salah. or saya punya rosak..leh x bgtau camna cara gune dia..sbb saya on..email pls tun_puteri@yahoo.com

tq & regards
Lya
harida
October 20, 2012   09:07 PM PDT
 
Saya pun tgh servey sterilizer n warmer ni...bila tgok entrh awk ni rasa cam lebih kpd jj lak..nk tnya so far awam guna warmer n strilizer ok tak...
Email sya haridawati_hassim@yahoo.com
mimi
June 28, 2012   01:34 PM PDT
 
sy tgh survey both of item..tp pening xtau nk deicde yg mane satu.based on ur pengalaman blh komen cikit pasal jj ni.email me ok.nursyamiyamimiey@gmail.com
Honey
April 13, 2012   10:26 AM PDT
 
Salam, saya berminat nk bli set combo ni. Mmg skrg ni tgh dok cr bottle warmer & sterilizer. Due date bb 1st ni insyallah this early June. sebelum sy nk bli set combo ni, klu x keberatan bleh x Pn tlg share sket xperience guna set ni. Lg satu set ni ssuai ke dgn semua jenis bottle? Sy bli bottle brand Pureen & Tupperware. Tlg email sy balik ye. Sekian, thanx :)
syue_honey09@yahoo.com.my
noriyah abdullah
February 15, 2012   11:34 PM PST
 
bagus ke jingle jungle wrmer ni?
ernanordiana
January 27, 2012   12:18 AM PST
 
Assalammualaikum...

saya baru plan nak beli sterilizer dan warmer utk 1st baby yang bakal lahir april ni.InsyaAllah..

saya tak tau nak beli brand apa.takut tak sesuai dgn botol susu brand The First Year yang saya dah beli.

Ok x guna JJ? harap dpt email sy juga ye..

ernanordiana.z@gmail.com

Terima Kasih :)
aishah
November 24, 2011   02:25 PM PST
 
salam...sy pon sama 50-50 ant lit bean & JJ..sbb harga lbh kurang jer(bila Year End Sale nih) Ader kawan yg gne warmer JJ kate x functional dgn baik..lama nk tggu bkn 4 minit...frm ur xperience camner? epinkz@yahoo.com
zila fazil
November 11, 2011   06:26 PM PST
 
hi, i pon nak tau review on this jj..bole fit tommee tippee ke warmer tu? bole email saye jugak?? zilafazil@gmail.com
suri
October 8, 2011   11:13 PM PDT
 
as-salam,
sila cek email yer...
Name
October 1, 2011   11:37 PM PDT
 
salam awak...
saya tengah mencari review tuk sterilizer & warmer ni. kebetulan terjumpa post awak ni.
saya pun 50-50 ant lit bean & JJ...bila dh baca entry awk...saya pun rasa cam nk proceed with JJ...
so camna sejak guna JJ ni...? ok ka?
arap2 awak leh reply kt email saya k..tqvm
mawar_munie@yahoo.com.my

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments