Entry: My spectra 7 Friday, May 13, 2011



As-salam....
Yeeaaayyy breastpump yang saya order online dah sampai hari ini... hehehe... Oleh kerana dah survey banyak tempat untuk membeli breastpump akhirnya saya decide tuk beli online jer... sebab lagi murah.... RM440.30... harga biasa RM518... banyak beza kan... hampir rm70++. Okaylah ni la rupa breastpump yang saya hajati...




spectra 7...

Pam ini saya beli kerana pam yang lama dah rosak.... yg lama saya guna pureen battery operated jer... alhamdulillah dah berjasa selama 5 bulan dan dah tiba masa dia minta di ganti... adeh... kopak lagi.... tapi terpaksalah juga sebab firas tak boleh kalau satu hari tak dapat EBM... nanti dia mengamuk sakan... teruk mummy kena lecture dengan BS firas nanti.... hohoho tak nak pisang berbuah dua kali..... lagi satu mummy tak sangguplah nak menghadapi bengkak susu.... sampai demam2 rasa.... dah berapa kali MC sebab bengkak susu...  tak sanggup....cry


Sedikit review kenapa saya pilih spectra 7 iaitu :

~ spectra 7 hospital grade system ~
~ for multiple user ~
~ for  single/double pumping ~
~ the very important thing is that, it is a close system breastpump ~
~ backflow protection ~

Masa saya mencari spectra 7 ni kat expo moms and baby kat mid valey hari tu, breastpump ni tak terdapat di mana2 gerai yang ada kat situ dan ada sorang akak ni bagi tahu sangat rare orang yang cari pump ni... kenapa awak cari? biasanya kalau orang cari, dia tahu apa yang dia cari.... hohohoh... saya tak tahu nak cakap ape.... kalau nak tahu lebih lanjut kenapa saya pilih pump ni bolehla baca kat sini...


http://www.breastfeedingonline.com/pumps.shtml
http://justwestofcrunchy.com/2011/01/19/the-problems-with-medela/
http://dou-la-la.blogspot.com/2010/02/ready-set-suck-on-medelas-who.html



p/s : cannot say much...

   

   2 comments

suri
May 16, 2011   10:26 PM PDT
 
as-salam cik zughai... tu harga paling murah saya dapat... dah survey kedai online semua harga above 440.30. yang ni saya beli kat http://www.momsbargain.com.my/product_info.php?uid=801052-100133
saya beli online jer.. lebih murah berbanding medela dan avent... tapi besar sikitla... saya tinggal kat opis jer... mls nak angkut sana sini.. berat..
zughai
May 16, 2011   01:01 AM PDT
 
cik surie, cm murah je.. beli katne?

sila bg review nnt ye =)

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments