irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< July 2019 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Monday, August 19, 2013

    Assalamualikum, Adik firzan sudah pun 5 month old. Makin byk word dia... yang paling ketara perkembangan dia, dah start masuk gear nak merangkak. Cepat sungguh... tapi dari 4 mo++ sampai dh masuk 5 mo ni pun dok msk gear je. Merangkaknya tak juga.. berusaha bersungguh2 ye dik... kalau t . . . ()

    Posted at 03:41 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Friday, July 19, 2013

    Assalamualaikum, Hari ni, adik firzan dah pun 4 bulan... tidur siang masih lagi sejam2 jaga... tidur malam lak 2, 3 jam baru jaga, tapi still suka terkejut2 time tidur.. haihhhh... Perkembangan firzan setakat 4 bulan, dah boleh ditinggalkan sesorang..... bolehla setakat nak . . . ()

    Posted at 03:57 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Wednesday, June 19, 2013

    Alhamdulillah... Adik sudah pun 3 bulan... banyak juga perkembangan dia... tapi nak lagi ketara.. tunggu dalam seminggu dua ni... apa lagi yg dia nak achieve.. so far firzan dah pandai angkat2 kaki, dah start buat buih dekat mulut(meleleh je air liur dia..haih..), dah pandai pukul2 mainan . . . ()

    Posted at 10:14 am by irtsalus
    Komenz (3)  

    Saturday, June 01, 2013

    Assalamualaikum semua....Mulai hari ini, mummy saya akan jaga saya sepenuh masa... yeeaayyyy sayang mummy... I am off to bath... yiiii haaaa... I like to have bath with my mummy... p/s : eeee geramnyer budak ni....   . . . ()

    Posted at 09:12 am by irtsalus
    Komenz!  

    Wednesday, May 29, 2013

       

    Posted at 02:32 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Wednesday, May 22, 2013

    Assalamualaikum....Hari ni nak buat announcement sikit pasal scam online shopping, saya kena tipu....... first time kena tipu beli online shopping. Selama ni membeli tak pernah terlintas nak kena tipu....Ntahla... selama ni kalau beli memang saya elakkan membeli dari lelaki, sebabnya ramai . . . ()

    Posted at 10:02 am by irtsalus
    Komenz!  

    Sunday, May 19, 2013

    Alhamdulillah....Adik firzan sudah pun 2 bulan... dah pandai borak2 dengan mummy... suka2... dah pandai tidur lama2...yang ni lagi mummy suka.... dah kenal orang... leher dah keras... mummy dah boleh main2 exercise angkat tangan awak tanpa pegang leher yeaaayyyy... daddy sukalah ni.. time firas dulu . . . ()

    Posted at 12:06 pm by irtsalus
    Komenz (4)  

    Sunday, May 05, 2013

    Dah lama tak cerita pasal firas kan... asyik cerita pasal adik dia jer... oklah entry ni khas untuk firas setelah bergelar abang.. 1st day firas jumpa adik bila mummy balik dari hospital, balik dari taska jer, buka2 pintu, happy sangat muka dia dapat jumpa mummy...setelah beberapa hari tak . . . ()

    Posted at 12:06 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Friday, April 19, 2013

    Dah expert angkat kepala... dah kenal mummy dan suara mummy... yeeaayyyy... paling best dah boleh tidur lama sikit... huhuhuh... bagi mummy rehat lama sikit ye sayang...Muhammad Firzan Shah ~ 1 month oldAdik dan abang...p/s : Sokmo kena halau dengan firas suruh sleep dengan adik.. . . . ()

    Posted at 06:55 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Monday, April 08, 2013

    Assalamualaikum... Introducing adik firas.. Name : Muhammad Firzan Shah. Date of birth : 19.04.2013Time of birth : 10:40 pmDelivery Method : c-sec.Place of birth : Hospital Putrajaya.adik firzan 1st day.. fresh from ovenFirzan 2nd dayFirzan 4th dayFirzan 5th day. Tidur dengan senyuman.. . . . ()

    Posted at 09:45 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Previous Results Home