irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< January 2014 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Friday, January 24, 2014
    ~Firzan 10 month old ~

    Assalamualaikum... Alhamdulillah, Muhammad Firzan Shah dah pun 10 bulan. Cepatnyer masa berlalu. Perkembangan so far so good. Dah start berdiri lepas2 tangan. Pernah jugakla dia telupa kot, terlangkah 1, 2 langkah. In terms of berat badan, mak aka nenek firzan kata dia sangatlah ringan. Adeh... x cukup makan ke dik.. tapi kalau makan terlebih mesti dia membuang. Erm.. takpe, kita tungga hari rabu adik firzan pergi check up eh..

    Lagi perkembangan dia yang ketara sangat2 dah berani turun katil, sofa sendiri, dah start memanjat-manjat sofa, rocket semua. Dah pandai ambil benda kecil2 menggunakan jari penyepit. Dah pandai pas mainan dari tangan kanan ke kiri <- nurse yang perasan ni, mummy tak perasan... muahahhaaa... sorry ye dik...

    Dia dah berani turun-turun tangga... bukan naik tangga, tapi turun pun dah berani.. dah pun tersungkur.. bahaya. Padahal mummy dah pasang pagar, tapi sebab pagar tu mummy tak ikat, dia tarik  pagar tu.

    Paling suka mengemas album-album dengan majalah2 mummy. Macam abang juga, suka masuk dapur main periuk belanga mummy jugak, suka ketuk-ketuk periuk tu, makin kuat bunyi makin rancak dia mengetuk. Lagi satu suka main beg plastik. aiyyoooo... Kat mana lagi nak sorok pun tak tahu dah... haishhh...

    Mulut makin riuh bercakap. Ada je benda dia nak membebelkan. Bebel sesorang huhu.... tapi still tak kenal atuk dengan nenek. Kalau lama tak jumpa, confirm menangis bila sesekali atuk nenek datang rumah nak dukung dia. Sangatlah suka dengan daddy, kalau daddy ada, berkepit je dengan daddy, kalau tidur malam pun sama, kalau nampak daddy, mau nyer dia bangun tengah2 malam buta nak main dengan daddy... haishhh...adik...adik...

    P/s : lagi 2 bulan dah pun setahun. Cepat betol. Dah start melangkah-melangkah sikit-sikit.


    Posted at 08:50 am by irtsalus

     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home Next Entry