irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< December 2013 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Friday, December 20, 2013
    ~ Firzan Shah 9 month old ~

    Assalamualaikum....

    Lambat betul update pasal perkembangan firzan masa 9 bulan ni. Actually not much to say... everything goes as smooth as it should be. Alhamdulillah...

    But something to be remembered, dia dah sangat expert memanjat tangga... pantang lepa sekejap, dah sampai atas dah dia panjat. Makin di acah, makin gelak2 dia kat atas tangga tu. yang bestnyer, mummy tutupla tangga tu macam mana pon, dia pandai cari lubang nak panjat ke atas. haihhh.. macam mana daddy??? kene pasang gate jugak ker??? daddy kata nak pasang gate.. tapi ntah bileeeeee la tu... firas pulak asal adik dia panjat je dia panggil mummy... tq abang tolong mummy tengok-tengokkan adik... susah jugak mummy kalau abang firas tak ada..

    Lagi perkembangan dia yang ketara, dia dah pandai panjat2 kerusi,meja semua dah... dah tak bole makan dengan gumbiranya di atas sofa, sebab dia dah start pandai memanjat sofa... huhu... seronok tengok dia berusaha nak memanjat tu...berusaha tangga kejayaan ye dik... tapi tak expert lagi. sokmo terjatuh...ihik ihik..

    Firzan adalah peminat tegar rancangan Hi-5. dia boleh duduk diam sampai cerita tu abis..lagi satu cerita mickey mouse club house pun kegemaran dia jugakkk... sokmo bergaduh dengan abang, nak tengok cerita abangla, tak nak cerita adikla... lantak korangla... mummy nak tengok cerita mummy gak.... tak kira.... korang g main... hehehe

    p/s : Cepatnya anak-anak membesar. rasa terlalu cepat masa berlalu... rindunyer nak pegang baby lagi...


    Posted at 01:17 pm by irtsalus

     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home Next Entry