irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< December 2013 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Wednesday, December 04, 2013
    My hectic daily life...

    Assalamualaikum...

    Dah beberapa hari asyik ujan aje. Hari ini pun ujan gerimis dari semalam tak berhenti menandakan musim tengkujuh dah pun tiba. Cuaca sangatlah sejuk, ala-ala dekat cameron highland. Rasa-rasanya kalau tanam strawberry ni hidup x ek? Hehehe..

    Oleh kerana hari ini hari mencuci sedunia, so, walaupun cuaca sejuk, kerja-kerja mencuci tetap diteruskan. Kang x cuci ada pulak orang yang tak pakai spender kang... ehhhh..hehehe..ok. Lepas breakfast which is breakfast pau jerr.. tu pun pau segera beli dekat tesco, senang tinggal steam je 10 minit siap, boleh makan, kerja mencuci pun bermula. Semalam firas terkincit dalam seluar, habis tilam dengan cadar. So hari ni pulun cuci semua. 2 kali trip jer pun. Oklah.. sementara tunggu cucian siap, layan budak2 main. Sementara budak2 leka main, kita sidai baju 1st trip. Lepas penat main, tidurkan budak2 pulakkk...

    Tengah hari oleh kerana budak2 tido 2 jam jer, adik jalan dulu kol 11, abgnya kol 12 baru tido. So after tidokan abg firas saya ada 1 jam je sebelum pukul 1 adik firzan bgn tido. So hari ni masak express... huhu.. ikan dah siap2 bawak kluar pagi tadi time breakfast. So lumur2 ikan dengan kunyit+garam, balut dgn daun pisang, letak atas kuali leper, kita bakar. Sayur pulak lagi simple, terung potong 2, lumur dgn pepper+garam dua2 belah pastu boh sekali dalam kuali leper dgn ikan tadi. Tutup kuali nak bagi cepat masak dalam dan tinggalkan sekejap sampai terung masak. Sementara tu sidai kain 2nd trip kat belakang. Dah siap, masuk balikkan terung dgn ikan, masak terung sekejap. angkat, tinggal ikan masak sekejap.

    Masa untuk buat sambal pulak, masukkan cili boh, garam, gula, belacan dgn serai. Boh je sekali senang... pastu tunggu masak. Senang.. x sampai 30 minit, makanan dah siap. Makan2 pukul 1 pun adik firzan bangun..

    Daun pisang dengan serai saya ambil dari belakang rumah(my mini kebun), seb baik en.ed ada tanam pokok pisang. Serai lak beli kat giant, rendam dalam air sampai keluar akar, then kita tanam. So dapatlah serai fresh everytime nak memasak.


    Lunch is ready..

    Adik firzan, budak yang makin cerdas dan cergas..officially minggu lepas dah pandai panjat tangga. Pantang nampak sesiapa naik tangga mesti dia nak follow. Pastu sangatla suka pergi dapur, tempat sampah dengan plastik adalah tempat feveret adik firzan... ish ish ish.. antara banyak2 sampah jugak yang ko pilih ye dik... dah pandai kejar cat, usap2 cat..


    Macam muka sape adik ni?? erm...

    As for abang firas, aktif dan ceria macam biasa. Hari tu daddy balik,

    Firas     : daddy..daddy.. tadi ayash yam okok...
    Daddy   : ha? Apa?
    Firas     : ayash yam okokkkkk..
    Daddy   : (masih tak faham) ha? Ayam? Apa dia mummy?
    Mummy : siram pokok la daddy..
    Daddy   : ooo firas siram pokok ke tadi?
    Firas     : ha... bestttt... (sambil buat thums up)
    Daddy   : best? Firas : ha ah besssstt...

    Sekecil-kecil siram pokok tu pun dia kata best.. abang...abang... nampak sangat tak keluar rumah kan... takpe.. yang penting abang firas happy.. sekarang mummy dah ada little gardener.. hehehe.. tq abang firas..

    p/s : Lepas ni nak ajak firas main baking2 pulak. Bila yer?? erm..



    Posted at 01:23 pm by irtsalus

     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home Next Entry