irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< October 2013 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Tuesday, October 22, 2013
    ~ Firzan 7 month old ~

    Assalamualaikum...

    Alhamdulillah... adik firzan dah pun 7 bulan 19 hb aritu.. syukur yang amat.. lambat sikit update pasal adik firzan. So far, perkembangan adik firzan as of 7 mo ni, dia dah pun pandai berdiri... sokmola nak berdiri, tapi masih lagi tak pandai turun dgn sendirinya.. sokmola menjerit minta tolong sbb dah penat berdiri kan... masih lagi praktis.. so far dah ada kemajuan sikit...before tu asikla terlentang ke belakang sbb ingat boleh turun macam lepas tangan mcm tu aje. Berderau darah mummy kalau tetiba bunyi berdentum pastu adik menjerit... kalau dekat carpet mmg mummy biarkan aje. Biar awak diam sendiri, gembeng awak ni tau,tapi ni dekat jubin... berdentum bunyi dia.. hish.. bahaya adik ni...

    Lagi satu perkembangan dia, dia dah pandai menyembur2 dengan mulut. Suka main dengan mulut dia tu.. dah banyak bunyi2 yang keluar dari mulut firzan... membebel sesorang pun dah pandai.. dah pandai kejar mummy kehulu kehilir.. mummy ke dapur awak pon merangkak ke dapur, mummy ke toilet, awak pon ke toilet... hishhh.... awak dah pun pandai berpaut pada kaki mummy minta simpati... lagi pulak dia dah pandai menarik2 alas meja mummy... adoiii... hopefully time adik takdela pasu mummy yang pecah yer... jenuh mummy kene beli pasu baru karang... lagiiiii... dah pandai teroka tempat baru... kalau dulu abg firas suka mengemas buku, main mangkuk dan senduk mummy bawah meja dapur(tempat feveret firas).... adik ni pulak macam mana yer??? kita tungguuuuuuuu.... huhuhuhuh

    Adik pun dah pandai duduk sendiri tanpa sokongan tangan... kan perkembangan adik ni terbalik... huhuhu.. baby lain duduk dulu baru merangkak, yang ko ni merangkak dulu baru duduk... haihhhh.. semua benda pun dah start masuk dalam mulut... jangan makan benda pelik2 sudah... mcm abg firas dulu pernah termakan taik cicak... tu yang gelap semacam tu kottt... muahahhahaha... sian abg.... hehehe

    Yang bestnyer, malam2 suka bangun main kan... pukul 1 bangun, pukul 3 belum tentu awak nak tidur... nak main2... bak daddy kata "rabak mata mummy dgn daddy kalau mcm ni" hehehehe... adik suka kannnn...




    skill2 berdiri...

    p/s : Orang kata anak2 belajar dari ibubapa dan ibubapa juga belajar dari anak-anak. Memang betulla, sbb adik ni banyak mengajar mummy erti kesabaran... :) ...



    Posted at 02:50 pm by irtsalus

     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home Next Entry