irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< May 2013 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Sunday, May 05, 2013
    Cerita Abang firas pulak...

    Dah lama tak cerita pasal firas kan... asyik cerita pasal adik dia jer... oklah entry ni khas untuk firas setelah bergelar abang.. 

    1st day firas jumpa adik bila mummy balik dari hospital, balik dari taska jer, buka2 pintu, happy sangat muka dia dapat jumpa mummy...setelah beberapa hari tak jumpa mummy kan.. (dua hari je kot). sebab mummy admit malam 19 mac balik dari hospital tengah hari 21 mac. Sampai2 rumah jer terus dia ketawa gumbira tunjuk mummy... terus panggil mummy... kiss2.. hug2.... rindunya mummy kat firas...

    mummy : Muhammad firas, adik mana adik??
    firas : Tu adik... (sambil point to my belly)
    mummy : bukanlah.. adik dah keluar dah... jom jumpa adik jom...
    firas : hah???? adik tak ada??? (sambil terpinga2)

    Dalam bilik, bila mummy tunjuk adik jer...

    Firas : tu adik....adik.... (sambil tunjuk adik... sambil ketawa gembira dia...  tak nyempat2 nak kiss adik... ) biasanya kiss my belly jer..

    rindunya mummy kat awakla....

    Tu kisah firas 1st time jumpa adik. Tapi mummy tak snap pula gambar buat kenangan... erm.... sekarang pula alhamdulillah, dia memang sangat sayang adik... tak boleh orang lain amik adik dia... setiap kali atuk nenek acah2 nak amik adik, dia akan cakap mummy sambil point adik suruh bagi kat mummy... 

    Waktu malam pula, sebelum tidur wajib kiss adik, salam mummy, ada satu malam tu, tetiba adik terjaga pukul 3 pagi, ntah macam mana firas pun terjaga, terus meluru ke katil mummy, kejut mummy, suruh amik adik, lepas tu terus salam mummy, then sambung tidur balik... mummy pula yang pelik.. ingat pukul 9 malam ke ape??? (tapi memang dah jadi kewajipan untuk firas salam mummy sebelum tidur) daddy la yang ajar ni, Tq daddy.

    Firas juga sangatlah helpfull, senang disuruh amik barang2 adik. Paling dia suka time mandikan adik, sebab dia boleh join main air sekali... heheheh... tu dulu masa awal2, sekarang lepas dia abis mandi jer, mesti panggil mummy suruh mandikan adik... pandai awak kan... semalam minta tolong amikkan lampin adik, tengok2 dia pergi amik wet tissue. (belum tahu lagi apa itu lampin) Cuba kalau bedak, laju jer dia amikkan, sambil2 amikkan bedak, sambil2 tu main bedak, habis sebotol dah bedak adik dia...  

    Part jeles2, alhamdulillah tak kelihatan, tapi sometime, kalau mummy busy dengan adik, pandai dia suruh mummy letak adik then layan dia... "tak...tak...adik tak" sambil point tempat tidur adik suruh mummy letak adik sambil tarik2 tangan mummy supaya layan awak kan. So far alhamdulillah, dia faham kalau mummy suruh tunggu sekejap, atau mummy cakap mummy layan adik dulu, nanti mummy layan firas. 

    Dah boleh di harap untuk tolong tengok2 kan adik, atau tunggu adik kat tingkat atas sementara mummy angkat baju or buat kerja kat bawah, tapi yang ni mummy tak confident lagi, sebabnya dia belum pandai tepuk slow2 dan enjut rocker slow2... normally saya akan pesan jangan enjut adik, jangan tepuk adik, tengok aje adik tau.... semalam, nampak dia tunjuk mainan dia kat adik.... suka mummy tengok pemandangan macam tu....

    Firas juga dah tidur dalam bilik sendiri.... yeaaayyyy thumbs up kat daddy yang selalu temankan firas tidur... dan selalu juga mummy kena halau dengan firas, firas suruh mummy tidur dengan adik bila mummy nak tidur dengan firas... Alhamdulillah, tak banyak kerenah di suruh tidur bilik sendiri... sangat senang... lately ni pula, suka minta mummy bacakan buku tuk dia sebelum tidur... haih.... rindunya mummy nak tidur dengan awakla... nanti mummy decorate bilik awak cantik2 okay...


    Sekarang juga, kalau daddy ada kat rumah, hal2 berkaitan firas, tidurkan firas, buatkan susu, mandikan, layan firas, tukar pampers, semuanya daddy dah take over, mummy concentrate jaga adik jer. Lega rasanya bila firas terjaga. erm...bila la nak toilet train awak yer... hopefully dapatlah buat dalam masa terdekat ni.

    Itulah kerenah firas at his 2 year and 5 month setelah bergelar abang.. oo yer.. dia bergelar abang at his 2 year and 3 month.

    p/s : sayang firas sangat222... muakkkhhhhsssss... flying kiss untuk firas.


    Posted at 12:06 pm by irtsalus

     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home Next Entry