irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< January 2013 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Friday, January 11, 2013
    Maternity sandal

    Bila time pregnant je semua orang cakap pasal maternity wear la... nursing wear la... tapi jarang orang sebut pasal maternity sandal/shoes kan... ada ke maternity sandalni?? actually takde sandal khusus pun untuk maternity sandalni, yeke?? ke saya yang tak tahu??erm... tapi Oleh sebab semasa pregnant saya bekerja, so saya memerlukan sandal yang sangat selesa untuk saya pakai ke sana ke mari. Boleh je nak pakai heel time2 pregnant kan.. cuba tengok actress hollywood.. mana ada pakai flat shoes time pregnant... semuanya high heel tak kurang 2 inch. Nampak vogue gitu... tapi oleh kerana saya sangat tak selesa dan rasa sakit2 kat betis, maka terpaksalah saya cari sandal yang flat sahaja. Senang ke sana ke mari. Lagi pun takkan nak pakai selipar jepun kan..(walaupun memang saya pakai selipar jepun jer pun..)Tapi time g meeting tidoklah saya pakai selipar. Terpaksalah saya pakai heel. Itupun yang pakai sekejap je time meeting pun boleh sakit bawah perut dan betis.. haih...

     

    Okey enough pasal sakit2 tu semua. Dah melalut dah... Sebenarnya nak cerita pasal maternity shoes je. Okey, masa saya pregnant kan firas, saya beli sandal comfit keluaran bata. Sangat affordable, time tu harga saya beli baru RM40++ dan wujud lagi kasut tu sampai sekarang cuma rupa parasnya tidaklah secantik dulu. Tapi still boleh digunapakai untuk basahan harian.. so okeylah kan... This time pregnant pula, saya beli scholl.. sebab scholl kat nilai ni tengah ada promotion daripada rm138 jadi rm90. Saya pilih scholl sebab sandal tu leather dan hopefully boleh di gunapakai sampai bila2... hahaha kedekut kan saya... bukan kedekut tapi saya bukan shoescholic(betul ke ayat tu?? nasiblah..) Saya tak tahu brand lain yang ada design untuk orang pregnant selesa pakai, cuma comfit BATA dan scholl je setakat ni yang saya jumpa design yang sesuai di pakai untuk orang pregnant. Maybe kat luar sana ada lagi berlambak sandal maternity kan.. cuma saya je yang tak tahu... almaklumlah bukan shopaholic kan... mana lah nak tahu semua tu... haih..(eh.. not a shopaholic is a good thing.. tak baik mengeluh... hahahha)

    Inilah rupanya maternity sandal saya.

    p/s : Beli sandal setahun sekali je time raya... huhuhuh.. tu pun raya lepas tak beli sebab dapat present dari collegue..thank you...

     


    Posted at 11:08 am by irtsalus

     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home Next Entry