irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< December 2012 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Sunday, December 30, 2012
    Happy 2nd Birthday Muhammad Firas Shah..

    11.12.2012 haritu genaplah anak bujang saya berumur 2 tahun. Happy birthday Muhammad Firas Shah.. Alhamdulillah, makin besar, makin bijak budak ni... tapi... tapi... tapi makin notty gak... Seperti tahun lepas, tak celebrate apa2.. cuma celebrate dengan famili sahaja. This year kita sambut dengan famili belah daddy lak. Alhamdulillah atuk sangat bermurah hati nak belanja kita makan ramai2 kat bagan lalang, sempena menyambut anniversary atuk & nenek + anniversary mummy & daddy dan juga birthday firas... Sempena itu juga, famili daddy membelanja kita pergi ke waterworld i-city. Thank you atuk nenek... As for mummy and daddy lak, bawak firas jalan2 kat sunway pyramid naik merry go around dan main permainan yang lain.Okay saya tak tahu nama permainan kat situ, sebab saya naik satu jer pastu kepala terus dah mengong berpusing2.

    Antara skil2 dia sepanjang tahun...

    1 tahun 4 bulan ~ Ada gaya professor tak??

    1 tahun 7 bulan (masih lagi dengan jari 1 malaysia).Pantang nampak tangga.

    1 tahun 7 bulan(skill menulis sambil meniarap tak tahan tol la budak ni) ni belum lagi skill menaip komputer sambil meniarap.. haish...

    1 tahun 10 bulan. Skill memanjat kerusi nak amik barang.

    Sapela ni yang ajar panjat kerusi kan daddy????

    Cepat ngikut budak ni.. bahaya..

    2 tahun. Tetiba je nak selimutkan teddy bear. Eh... yang ni tak tahu sape ajar...

    Wajib kek angry bird okehhh...

    Kat bagan lalang. Siap simpan kek seminggu nak celebrate dgn atuk nenek kan..

     waterworld i-city dengan daddy. gambar mummy langsung takde. sebab jadi tukang amik gambar. orang tak mandi wajib jadi tukang jaga barang dan tukang amik gambar ok..

     

    Our gift for him.. tablet cap ayam(RM200++ jer..murah kan..) dan juga jalan2 kat sunway.. jadilah..

    nak beli tab mahal2 menangis air mata darah mummy kalau dia campak tab tu. huhuhu. As for the tab, the reason bg dia tab ni just to make sure dia behave at restaurant or in car. Sebabnya firas ni dalam car even dah ikat kuat dekat car seat pun, masih pandai melepaskan diri. Oleh kerana mummy dah sarat preggy skrg ni, wajibla bg dia leka duk kat car seat tu sambil nonton ipin upin atau nursery rhymes. Jenuhlah mummy nk kena download cerita terbaru ipin kan... Dekat kedai makan pun sama gak tak boleh duduk diam.. nak jalan je keje dia. Seb baik g shopping dia boleh duk diam dalam troley tu..kalau tidak.. erm... kena fikir alternatif lain gak..But kat rumah tab ni mmg kena sorok 24 hour. Bapaknya nak main kena sorok2 kay. This is a must. No tab at home okay!! Sebab saya nak dia aktif cam biasa kat rumah.. .

    As for his development of becoming a big brother, every night before going to sleep, he will kiss my tummy again and again and again probably saying "good nite adik.." then will wave his hand and give flaying kiss towards my tummy saying "good nite baby, abang nak sleep dah" -> well actually me who saying this everytime he did this. He also becoming more and more independent right now, as he already know where to get drinking water and will get it on his own without spill it out... fuuhhhh... and sometime wants to make his own syusyu..ayoyoyoyo.. He also becoming more obedient child and it's make me feel easier when I want to put him in bed.


    p/s : Hope he will keep being an obedient and helpful kid. Insyallah...


    Posted at 03:53 pm by irtsalus

     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home Next Entry