irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< August 2012 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Thursday, August 02, 2012
    Beg raya... Hermes Birkin... teruja sungguh...

    Tajuk tak boleh blah kan... hehehe...tak pernah saya terfikir nak membeli beg raya. Tak pernah lagi menjadi kewajipan. Cukupla sekadar baju dan sandal raya sahaja. Eh.. tetiba je terbeli beg raya macam mana?? hehehe...Tapi jom kita tengok beg apa yang sangat glamer di kalangan hollywood ni...

    Kalau dekat malaysia ni glamor dengan bag dari jenema LV,channel kat hollywood pulak sangatlah glamor bag jenama hermes birkin ni... antara collector bag berjenama ni semestinya victoria beckham dan juga katie holmes. Tapi dekat google, yang banyaknya gambar victoria beckham. Harga bag ni tersangatlah mahal, untuk basic model sahaja dah US$4500. Beg hermes ni adalah 100% handmade dan nama birkin diambil dari nama seorang pelakon dan penyanyi Jane Birkin.

    Barisan jenama beg hermes ni diperbuat dari pelbagai jenis kulit, antara elephane, ostric, crocodile,lizard pun ada gak... huhu... Penghasilannya terhad dan list tempahan untuk memilikinya pula memakan masa bertahun2... Bag hermes adalah beg feveret artis hollywood. Most of them ada beg hermes ni.. antaranya victoria, katie holmes, lindsay lohan, kardashian's, katie price, eva longoria, brooke shield, renee zellweger,denise richard,jessica mischibata,lady gaga, jennifer lopez,jessica simpson,ashley simpson, pamela anderson, cindy crawford,kelly ripa,Catherine zeta jones,janet jackson, hillary duff, nicole richie, julia robert,beyonce etc..etc.... siapalah yang tak ada beg hermes ni dekat hollywood ye??? kalau boleh saya nak senaraikan semua nama besar holloywood yang memiliki beg hermes ni... victoria pula, kalau google nama dia, rasanya semua kaler beg ni dia ada..adeh... pengumpul handbag yang tegar.

    Design beg ni daripada yang comel lote kepada yang besar kedabak semuanya sama je design dia... yang bezanya pada material yang digunakan, warna, ketelitian dalam pembuatan dan penghasilannya yang terhad yang membuatkannya sangat exclusive.


    Victoria Beckham dengan keleksi birkin nya...

    p/s : I never dream of having it...tak mampu saya.. Nak beli coach pun sampai sekarang tak terbeli, sebab at the end, duit semua dump dalam saving. haish... kedekut saya neh...



    Posted at 02:24 pm by irtsalus

     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home Next Entry