irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< March 2012 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Sunday, March 18, 2012
    Update on Cik Azie wedding day..oppssss Puan Azi...hehe

    Assalamualaikum.....

    Weekend lepas kami pergi ke kota tinggi sempena meraikan walimatulurus cik puan Raziana othman dan pasangannya kapten zaidy...Kami tak lepaskan kesempatan yang ada... ingatkan nak bercuti lama, sekali nak buat family holiday dekat jb, tapi disebabkan ada audit yang sangat tak munasabah kan..... so semua cuti di beku.... geram betullah dengan auditor tu semua.... haish... dah takde idea kot... tu yang nak ciplak idea kitorg tuh... bayangkan.... softcopy report yang diorg minta semua field kena sama dengan database diorg... punya hangin nak kena add column baru dalam database kan... semata2 sebab diorg... tula org tut...tut... kan... semua kerja nak senang jer... mulut tu nganga je... tak yah wat apa-apa...... request baik punya dari kitorg.... lepas tu semua dokumen nak detail... banyak cantik... takkan semua manual kerja kitorg nak bagi kan... senang2 ko copy lepas tu cakap ding dong ding dong kat menteri korang punya idea... cesss... tak sesuai....

    Okaylah enough pasal org auditor ni... kalau nak cerita rasanya habis 20 muka surat pun tak cukup lagi.... berbalik pada percutian ke jb.... matlamat asal nak ke wedding azie... then stay kat jb untuk makan angin.... rindu rasanya nak masuk UTM... ingatkan dah susah nak masuk UTM rupanya sama je macam dulu.... huhuhu... ingat lagi zaman dolu2... azie ni rajin keluar pukul 3-4 pagi dengan roomate dia   semata-mata nak pergi ke McD 24 hour sebab perut berkeroncong... hehehe... kami bertolak dari nilai pukul 7 pagi and arrive at kota at 1pm. But we make a stop at petronas station kota to refreshing our self. Then arrive there around 1.30. Lucky sebab depa tak bersanding lagi. Sempat lah tayang muka saya dekat bilik pengantin cik azie. Sesudah majlis, kami pun bergambar. tapi takdelah sakan sebab dah tua kot... hahahhaha.... dengan firas lagi.... oooo nak dijadikan cerita selepas kami bergambar beramai-ramai, baru lepas pandang dua tiga minit, budak kecil tu dah hilang... gelabah kejap saya... makcik-makcik yang ada kat situ pun dah terjerit-jerit dah sebab ada sorang budak kecil dah terlepas berlari ke arah khemah tempat makan.... a.k.a jalan raya... aduhai budak ni... memang sangat excited kalau dapat pergi ke tempat yang dia tak pernah jejak.. kalau boleh semua tempat dia nak explore... dengan tak takut dengan orangnya lagi... aduhai... okaylah layan jelah gambar sepanjang dekat majlis cik azie..





    Cik Azie yang comel...


    Dengan Mama Amani dan Amanda


    Us.. Until next time... <- ntah bila lagi kan..


    Di pelaminan


    Budak yang kepenatan berlari sana sini... Hampir 3 jam dia lelap.


    Makan malam dekat Senibong...
    Cubaan untuk mengalih perhatian firas..


    Tapi.. tak berjaya... dia sudah mengetuk2 itu meja... adoi.


    See... dah bengang sangatlah tu tak dpt berjalan...
    sampai muncung-muncung mulut tu. Okay daddy jom jalan-jalan.. yiiihaaa....


    Off to UTM... Time ni dia kecikkan mata bila mummy tanya...
    "Mata mana mata???"
    Ada gak gambar dia tengah buat muka comel ni.. <- seb baik daddy snap..

    Okay masa dekat jb kami stay dekat suria city hotel.... bersebelahan dengan bluewave hotel... ingat nak stay dekat bluewave, tapi macam mahal sangatlah pulak. Macam tak worth it... lainlah kalau gaji dah berpuluh ribu kan... hehehee... suria city hotel ni nice and clean. Staf dia pun peramah. Masa masuk tu actually dah fully book, tapi mungkin dah rezeki kami, ngam2 en.ed tengah tanya tu ada call masuk, staf tu cakap ada org cancel... alhamdulillah.... senang sikit kerja. Sebab dah petang, pukul 6 time tu... baru terhegeh-hegeh nak cari hotel. Kami tak cari hotel lain sebab hotel tu sangat dekat dengan town jb, depan hotel ni ada view selat tebrau dan nampak tambak johor serta singapura(walaupun terlindung oleh pokok besar kat depan tu kan...) Tapi gambar bilik, saya tak ambillah pula... sebab dah kepenatan tak sempat nak men'snap'. Cuma ada gambar bilik air dia je. Tu pun sebab snap gambar firas dalam bilik air tu.. hahhaha sadis kan....so layan jelah gambar sepanjang kami di UTM jb....tempat lain tak sempat nak pegi...Danga bay pun sekali lalu je... Nak buat macam mana... masa sangat suntuk.... Layan jelah gambar budak kecil ni...



    Dekat tasik UTM. Dah ada public toilet dah kat sini... huhu
    Tempat berkayak pun dah bertukar ke tasik satu lagi... kiranya tasik ni dah jadi tempat berpicnic/santai.


    Balai cerap... kenangan time joging dolu2...


    Tengok dia tengah menikmati layang-layang... sampai sepet2 mata tu.


    Berhenti kejap dekat Heli pad... kaki dia tak sabar nak berlari..


    Saya tak pernah tahu UTM ada tempat bela rusa..until en.ed bagi tahu... elok je kitorg nak keluar UTM, rusa-rusa tu semua tengah makan dan lepak2.. tengok punggung firas... jenuh daddy suruh dia letak tangan dekat pagar tu.. sampai kesudah dia tak moh....


    Budak yang tak nak balik...
    panggil macam mana pun dia still layan lagi rusa tuh..

    Ntah apa lah yang dia tunjuk tu... seb baik siang buta kan...
    kalau malam2 seram gak.. tetiba tunjuk kat pokok besar tuh... haish...

    Hari ahad haritu juga adalah hari firas turn to 15 month old. Banyak benda dia dah pandai dah... dah faham arahan kemas toy, tutup laci, jom sleep, baring, sit down, pakai kasut, angkat tangan <- siapa monkey pun dia angkat tangan gak... huhu, dah faham mandi, basuh yak2, buka baju, seluar, mummy nak, bagi daddy, part2 body yang dia dah tahu, mata, mulut, gigi, tangan, kaki.... Kemas barang pun dah pandai. Okay last but not least... sebelum kami off to hotel untuk check out, kami sempat singgah makan tengah hari dekat restoran pak ali.... Favourite restaurant kami. Gambar-gambar lain sepanjang majlis, bolehlah tengok dekat empunya facebook...

    p/s : Daddy ajak g jalan2 kat melaka... g zoo, taman buaya... taman rama2... etc... tapi ntah bilalah tu.. planning memang best tapi jadinya tak pernah...



    Posted at 02:09 pm by irtsalus

    azziereyes
    July 1, 2012   11:58 AM PDT
     
    awak!!!thanks for coming!!! bile nk reunion?? hujung thn ni?? :) hugs n kisses untuk firas~~
     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home Next Entry