irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< July 2011 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Friday, July 01, 2011
    Sterilizer and bottle warmer Jingle Jungle

    Assalamualaikum...

    yeayyy... sterilizer and bottle warmer dah pun sampai... time tengah cuti2 sakit ni la ambil peluang mengorder online, so adalah orang kat umah bila barang sampai. Tak yah nak susahkan pak guard suruh amik barang kita kan....

    Anak dah besar baru nak beli sterilizer and warmer kan.... heh.... actually before this masak botol jer... so tak terfikir nak membeli... tapi oleh sebab diatas kecuaian sendiri selalu lupa tutup dapur gas.... selalu terlebih masak botol2 tuh.... sampai naik kering air. Which is sangat tak elok untuk botol2 tuh.... so kesudahannya beli gaklah sterilizer. Tapi beli combo sekali dengan bottle warmer. Bottle warmer pula request dari BS. Saja nak memudahkan kerja dia.

    Sebelum beli seperti biasa men survey dulu semua website, harga dan ciri-ciri setiap warmer and sterilizer. Finally, I've made my decision. inilah rupanya sterilizer and bottle warmer yang saya beli....


    Jingle Jungle brand dari Fabulous Mom Sdn Bhd.


    Semasa saya survey, ciri-ciri yang saya cari pada sterilizer kebanyakkannya ada pada semua sterilizer. Tapi bottle warmer pula sebaliknya. Dan kenapa saya pilih bottle warmer jenama ini?

    1. Harga yang murah -> RM139.90 dari mylittlecutebaby.com (tengah promosi neh)
    2. combo sekali sterilizer dengan warmer.
    3. Bottle warmer ada functionality auto off. <- ciri paling penting yg saya cari. Bagus untuk orang yg pelupa seperti saya.
    4. Bottle warmer ada functionality untuk keep warm.<- bonus untuk jenama ini. Kebanyakan warmer tiada.
    4. Bottle warmer juga ada functionality untuk sterilizer small part untuk bottle such as nipples, screw rings, or other smallish items.
    5. Can fit all type of bottle from MAM, avent, tommee tippee....
    6. 8 minute for sterilizer and 4 minute for warmer.
    7.
    contents will remain sterile inside the sterilizer for up to 6 hours if the lid is kept shut.


    Comparison with other model
    Avent warmer : price too expensive. old model doesn't have auto off function.Avent IQ got it but incredibly expensive.
    Little bean warmer : doesn't have auto off function and keep warm function. 
    contents remain sterile sterilizer up to 3 hours if the lid is kept shut.


    Actually masa decide nak beli tu saya dah beria sangat nak beli litttle bean but alhamdulillah akhirnya jumpa juga jingle jungle ni... sebab lagi banyak functionality compared to little bean.

    p/s : Semua review adalah berdasarkan kepada pemerhatian melalui website and gambar. Jika ada kesalahan harap ampun yer....

    .

       

    Posted at 03:45 pm by irtsalus

    atun
    March 20, 2013   12:31 PM PDT
     
    saya ada beli utk kegunaan BS.skang bila anak dah anta nursery dah x pakai.last week nak guna utk panaskan EBM x jd sama jugak bila nak panaskan puree x panas langsung.saya tkt saya yg salah.sbb sampai lampu padan..susu x panas2 pun..saya tkt cara saye guna salah. or saya punya rosak..leh x bgtau camna cara gune dia..sbb saya on..shah_atun@yahoo.com
    Lya
    November 12, 2012   09:45 AM PST
     
    saya dah beli dah warmer ni tp mcm x panas jer..saya tkt saya yg salah.sbb sampai lampu padan..susu x panas2 pun..saya tkt cara saye guna salah. or saya punya rosak..leh x bgtau camna cara gune dia..sbb saya on..email pls tun_puteri@yahoo.com

    tq & regards
    Lya
    harida
    October 20, 2012   09:07 PM PDT
     
    Saya pun tgh servey sterilizer n warmer ni...bila tgok entrh awk ni rasa cam lebih kpd jj lak..nk tnya so far awam guna warmer n strilizer ok tak...
    Email sya haridawati_hassim@yahoo.com
    mimi
    June 28, 2012   01:34 PM PDT
     
    sy tgh survey both of item..tp pening xtau nk deicde yg mane satu.based on ur pengalaman blh komen cikit pasal jj ni.email me ok.nursyamiyamimiey@gmail.com
    Honey
    April 13, 2012   10:26 AM PDT
     
    Salam, saya berminat nk bli set combo ni. Mmg skrg ni tgh dok cr bottle warmer & sterilizer. Due date bb 1st ni insyallah this early June. sebelum sy nk bli set combo ni, klu x keberatan bleh x Pn tlg share sket xperience guna set ni. Lg satu set ni ssuai ke dgn semua jenis bottle? Sy bli bottle brand Pureen & Tupperware. Tlg email sy balik ye. Sekian, thanx :)
    syue_honey09@yahoo.com.my
    noriyah abdullah
    February 15, 2012   11:34 PM PST
     
    bagus ke jingle jungle wrmer ni?
    ernanordiana
    January 27, 2012   12:18 AM PST
     
    Assalammualaikum...

    saya baru plan nak beli sterilizer dan warmer utk 1st baby yang bakal lahir april ni.InsyaAllah..

    saya tak tau nak beli brand apa.takut tak sesuai dgn botol susu brand The First Year yang saya dah beli.

    Ok x guna JJ? harap dpt email sy juga ye..

    ernanordiana.z@gmail.com

    Terima Kasih :)
    aishah
    November 24, 2011   02:25 PM PST
     
    salam...sy pon sama 50-50 ant lit bean & JJ..sbb harga lbh kurang jer(bila Year End Sale nih) Ader kawan yg gne warmer JJ kate x functional dgn baik..lama nk tggu bkn 4 minit...frm ur xperience camner? epinkz@yahoo.com
    zila fazil
    November 11, 2011   06:26 PM PST
     
    hi, i pon nak tau review on this jj..bole fit tommee tippee ke warmer tu? bole email saye jugak?? zilafazil@gmail.com
    suri
    October 8, 2011   11:13 PM PDT
     
    as-salam,
    sila cek email yer...
    Name
    October 1, 2011   11:37 PM PDT
     
    salam awak...
    saya tengah mencari review tuk sterilizer & warmer ni. kebetulan terjumpa post awak ni.
    saya pun 50-50 ant lit bean & JJ...bila dh baca entry awk...saya pun rasa cam nk proceed with JJ...
    so camna sejak guna JJ ni...? ok ka?
    arap2 awak leh reply kt email saya k..tqvm
    mawar_munie@yahoo.com.my
     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home Next Entry