irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< May 2011 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Friday, May 13, 2011
    My spectra 7

    As-salam....
    Yeeaaayyy breastpump yang saya order online dah sampai hari ini... hehehe... Oleh kerana dah survey banyak tempat untuk membeli breastpump akhirnya saya decide tuk beli online jer... sebab lagi murah.... RM440.30... harga biasa RM518... banyak beza kan... hampir rm70++. Okaylah ni la rupa breastpump yang saya hajati...




    spectra 7...

    Pam ini saya beli kerana pam yang lama dah rosak.... yg lama saya guna pureen battery operated jer... alhamdulillah dah berjasa selama 5 bulan dan dah tiba masa dia minta di ganti... adeh... kopak lagi.... tapi terpaksalah juga sebab firas tak boleh kalau satu hari tak dapat EBM... nanti dia mengamuk sakan... teruk mummy kena lecture dengan BS firas nanti.... hohoho tak nak pisang berbuah dua kali..... lagi satu mummy tak sangguplah nak menghadapi bengkak susu.... sampai demam2 rasa.... dah berapa kali MC sebab bengkak susu...  tak sanggup....cry


    Sedikit review kenapa saya pilih spectra 7 iaitu :

    ~ spectra 7 hospital grade system ~
    ~ for multiple user ~
    ~ for  single/double pumping ~
    ~ the very important thing is that, it is a close system breastpump ~
    ~ backflow protection ~

    Masa saya mencari spectra 7 ni kat expo moms and baby kat mid valey hari tu, breastpump ni tak terdapat di mana2 gerai yang ada kat situ dan ada sorang akak ni bagi tahu sangat rare orang yang cari pump ni... kenapa awak cari? biasanya kalau orang cari, dia tahu apa yang dia cari.... hohohoh... saya tak tahu nak cakap ape.... kalau nak tahu lebih lanjut kenapa saya pilih pump ni bolehla baca kat sini...


    http://www.breastfeedingonline.com/pumps.shtml
    http://justwestofcrunchy.com/2011/01/19/the-problems-with-medela/
    http://dou-la-la.blogspot.com/2010/02/ready-set-suck-on-medelas-who.html



    p/s : cannot say much...

       

    Posted at 10:54 pm by irtsalus

    zughai
    May 16, 2011   01:01 AM PDT
     
    cik surie, cm murah je.. beli katne?

    sila bg review nnt ye =)
     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home Next Entry