irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< February 2010 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Tuesday, February 23, 2010
    My husband A+++


    lucky2.... saya sangat bertuah dikurniakan seorang husband yang baik dan caring.... bg tahu je nak makan pe... sure hubby akan masakkan.... ahaks.... tapi limited la.. bukan semua bende hubby bole masak... saya ingat lagi saya demam + sakit kepala sampai tak larat nak bangun... hubby masakkan nasi goreng cili padi tuk saya... mmg feveret saya.... siap suapkan sampai kat bilik tido lagi... serta merta ilang semua demam dan sakit kepala... serius... mmg ilang sakit pale saya... mungkin betol kata orang, kerana layanan yang baik dari seseorang dapat melegakan sakit.... tak tahu pon hubby nak masak... saya order je kat dia nak nasi goreng cili padi mcm biasa... tup2 dia masak la... padahal hubby baru jer kluar g kedai... uhuk2.... thank you darling....  

    semalam kami berdua cuti... saje cuti2 malaysia selepas balik dari kg... seharian kami bertungkus lumus mengerjakan rumah.... hehehhe.. dan once again i'm very lucky to have him as my husband.... sbb hubby sangat suka bercucuk tanam dan suka interior design...yeayyyyy.... so smlm kami bersama2 mengemas rumah... hubby dok mencangkul kat luar laman... nak buang tanah sebelum tanam rumput karpet... saya lak dok kemas bilik no.4 kat bawah yg before ni jadi stor... dan saya nak clearkan, so akan datang senang kalo ada orang tua yg tak larat nak naik atas tido bole tido kat bilik bawah tuh.... aritu gak g beli pasu2.. sbb kami ada bawak bunga2 dari rumah mak... dan nak kene alihkan ke dalam pasu....

    walaupun tak complete semua lagi.... tapi saya sangat berpuas hati... sekurang2nya banyak bende yg settle dalam masa sehari semalam.....dan hubby dgn baik hati menspray hook penyagkut ke warna putih... sbb kami beli cuma ada warna hijau lumut jer.... dan akhirnya bunga yang saya beli dah pon di gantung kat dinding garaj rumah...

    komen from my neighbour.. time ni hubby tengah drill penyangkut pasu kat dinding garaj.

    "bagusla edry suka bunga... macam husband akak tak suka bunga2 sangat....  aritu akak pergi sungai buloh tengok2 bunga lepas tu cakap dgn abang nak beli bunga orked bole?? pastu husband akak cakap... tengokla nanti nak letak kat mana... last2 tu jela bunga bonsai besar kat depan tu je bunga akak...."

    that y i'm very lucky to be his wife and of course thank god for this wonderful husband. Alhamdulillah

    p/s : I pledge to be the best wife ever for my beloved husband.


    Posted at 09:42 am by irtsalus

     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home Next Entry