irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< December 2009 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Sunday, December 13, 2009
    Hadiah kahwin yang pertama

    Salam,
    hari ini jadual saya sangatlah pack.... keluar tengah hari terus pergi jalan tar... shopping baju family untuk dipakai pada majlis kenduri kahwin saya nanti... dan juga baju pengapit untuk member baik saya.... sangatlah penat berjalan... en.fiance pulak sangatlah cerewet memilih baju... itu tak cantik ini tak cantik... penat saya memilih... rasa macam nak mengamuk jer... adeh.... tapi alhamdulillah.... akhirnya bertemu juga baju di first lady...

    lepas pergi jalan tar... kami bergegas pulak ke bridal di greenwood untuk final fitting untuk majlis belah lelaki.... alhamdulillah... perjalanan kami dipermudahkan... sepanjang perjalanan tak jem dan senang cari parking... padahal area greenwood adalah area paling jem... hehehe....

    sesudah fitting semua kami pergi pulak ke wangsa maju mengambil baju nikah saya yang di hantar ke rumah member saya masa UTM untuk di jahit manik... seb baik ada member yang pandai jahit... harga pon sangat berpatutan.... cantik hasil kerja tangan dia... kalau kat luar sure dia amik dalam 300-400 ringgit... ehheheheh... (kalau nak tempah bagi tahu saya yer... nanti saya pass hp no dia) terima kasih puan suzie... dan oleh kerana tarikh kahwin saya sama dengan tarikh kahwin sepupu depa... so.. depa tak dapatlah menghadirkan diri ke majlis saya... tapi sempat gak depa bagi hadiah kat saya.... dan hadiah diorg adalah hadiah kahwin yang pertama saya terima.... thank you guys.....

    oklah selepas itu kami bergegas pulak ke nilai... sebab dah janji dengan penyewa nak tengok rumah sewa parent kat nilai..... sesambil tu angkut barang sikit ke rumah baru kami di nilai....



    Inilah hadiah pertama yang saya terima... ape isinya??
    saya pon tak buka lagi... hadiah dari puan suzie dan encik hazwan.
     terus letak kat rumah nilai... uhuk2....

    p/s : Kalau nak tengok hasil kerja jahitan manik puan suzie... tunggu entry saya selepas nikah kay...sekrg tak bole lagi nak pos gambar baju nikah... hehehe
    ...


    Posted at 10:21 pm by irtsalus

     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home Next Entry