irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< December 2009 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Saturday, December 05, 2009
    Hari ini dalam sejarah

    Salam,
    hari ini seperti biasa... pergi kerja... balik kerja pukul 1 tgh hari.. tension sikit dekat office. sebab banyak error pada data dan sistem...seb baik balik kerja ada berita gumbira....

    OKlah... malam tadi pergi pilih bracelet kat poh kong pj untuk majlis pembatalan air sembahyang lepas nikah... actually tak tahu nak pilih mana satu... rambang mata aku tengok semua bracelet dan harganya.... uhuk2.... harga emas sekarang rm142/g.... perrgghhhh naik juling mata aku tengok harga dia.... that y aku tak tahu nak pilih mana satu.... kesian lak kat dia kalo aku pilih mahal2 sangat.... last2 aku cakap biar mama la yang pilih esok... sebab reason dia bawak aku malam tu suruh aku pilih jer.. then keesokannya mama dia yang akan belikan.... adat orang tua2... ikut jela.... pas g tengok gelang terus g tengok twilight new moon kat tgv sunway pyramid... tapi saya lupa nak beli kentang ireland tu... pickle fries... sangat sedap okeh... sampai menjilat jari.... yummi.....

    dan arini pon... dia bawak mama dia pergi poh kong, semua bracelet yg aku pilih tak ada satu pon mama dia berkenan.... selamba giler mama dia sound "takde class" huhuuhuh... tak kisahla... sebab aku tahu kalo mama dia pilih mesti lagi best dari aku pilih.... kukuikui... so biarkan.... petang tadi dia tunjuk kat aku bracelet yang mama dia pilih.... saaaaangat cantik okeh.... saya sangat suka.... tak kisahlah kalo orang lain kata tak cantik... tapi saya sangatlah suka... hehhehehe... tak sia2 mama dia g beli...

    petang tadi jugak saya call parent saya.... depa g beli tilam tuk katil pengantin saya.... huhuhu... seb baik taukeh cina tuh kawan abah.... dapat 50% diskaun.... cayalah abah.... abah aku ni kalo bab tawar-menawar memang dia pandai..... ooo sorry... en.fiance saya pon pandai gak.... hehehe


    p/s : suka g shopping dengan orang yang pandai menawar ni...save bajet sikit


    Posted at 08:29 pm by irtsalus

     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home Next Entry