irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< December 2009 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Wednesday, December 02, 2009
    Kenapa saya give up dengan tempat keje saya??

    Salam..

    Tetiba hari ini nak bercakap pulak pasal kenapa saya give up dengan tempat keje saya... Bila seseorang itu berhenti kerja, perkara pertama yang kawan dia akan tanya adalah. "Kenapa ko berhenti kerja?"

    Bagi aku ada sebab kenapa seseorang itu berhenti kerja

    1. Kerja terlalu banyak.

    2. Larikan diri.

    3. Rakan sekerja.

    Bagi aku... aku takkan berhenti kerja kerana sebab pertama dan kedua... tapi aku akan berhenti kerja kerana sebab ketiga. Because I still can bear with tone of work and I can still done it slowly.

    Untuk reason kedua pulak, Insyallah aku takkan melarikan diri kerana selama aku bekerja aku akan make sure semua sistem yang aku developed dapat berjalan dan berfungsi dengan baik tanpa ada gangguan. That y aku tak takut kene tanggung pape kesalahan kerana semuanya aku buat sehabis baik untuk company..

    Tapi aku akan immediately berhenti kerja jika aku tak suka dengan rakan sekerja aku.... weird kan... aku bole survive dalam dunia yang penuh dengan kesibukan tapi aku tak bole survive dalam dunia yang penuh dengan hasad dengki, dendam, talam dua muka, tikam belakang, hipokrit, menunjuk-nunjuk dan fitnah.... Kita orang melayu kan suka bende2 macam ni.... pelik aku.... tak bole tengok orang lain lebih/kaya/pandai dari ko... kekadang terfikir gak aku tak nak duk kawasan yang ramai orang melayu... tapi karang duduk kawasan bukan muslim... banyak pulak anjingnya.... adeh.... hidup ni memang banyak pilihan kene buat dan yang paling penting kena pandai membuat perhitungan. Salah perhitungan sesalannya sampai ke tua lah jawabnya.... Ya ALLAH ya tuhanku lindungilah hamba mu ini dari sifat-sifat yang tak baik.

    p/s : that y aku tak suka publish sgt.. biarla orang yang terdekat tahu sape aku..


    Posted at 06:20 pm by irtsalus

     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home Next Entry